Ressam Turan Erol
Ressam Turan Erol Türk resim sanatçısı Turan Erol, 19 Temmuz 1927’de Milas’ta doğmuştur. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesindeyken, Nedim Günsur ve Orhan Peker gibi atölye arkadaşlarıyla birlikte “On”lar Grubunun kuruluşuna katılmıştır.
1951 yılında Akademi’deki eğitimini bitirdikten sonra Diyarbakır’a giderek 1960 yılına kadar öğretmenlik yaptıktan sonra resme yönelmiştir. Sonraları Basın Yayın Okulu’nda hocalık yapmış ve profesörlüğe kadar yükselmiştir. Ressam Tural Erol
1960’lar, yeteneklerini geliştirmek için birkaç ay Paris’te bulunan Friedlander atölyesinde çalıştığı yıllardır. Avrupa’nın çeşitli müze ve şehirlerinde araştırmalar yapmıştır. Türkiye’de ve dünyada karma sergilere katılmış olan sanatçı, çeşitli tarihlerde büyük ölçekli duvar resimleri ve mozaik uygulamaları yapmıştır.
Sanatçı Turan Erol’un aldığı ödüllerin birkaç tanesi;
- 1961 Devlet Heykel Resim Yarışması ikincilik ödülü
- 1968 Devlet Resim Heykel Yarışması birincilik ödülü
- 1994 Ankara Sanat Kurumu “Yılın ressamı” Ödülü
- 2003 Çağdaş Sanat Vakfı “Onur Sanatçı” Ödülü
- 2020 Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği “50. Yıl Onur Ödülü”
Ressam Turan Erol Tablosu Alanlar
Ressam Turan Erol Tablosu Alanlar olarak bu işe gönül vererek uzun yıllar emek vermiş uzman antika ekspertiz kadromuz ile hizmet vermekteyiz.
Satmak istediğiniz tablolarınız ile ilgili bizimle irtibat kurduğunuz takdirde; İstanbul başta olmak üzere hangi şehirde olursanız olun en kısa sürede yerinize gelerek satın almaktayız.
Turan Erol Tablo Fiyatları
Turan Erol Tablo Fiyatları belirlenirken öncelikle, eserin üzerinde ilgili sanatçının imzasının yer alması gerekmektedir. Tablonun orijinal olması, kondisyonu, eserin çizim tarihi etmenler arasındadır.
Tablo fiyatının belirlenmesi aşamasındaki en doğru tespiti işinde uzman ekibimizin incelemesi sonrasında sağlayabilmekteyiz.
Turan Erol Tablo Ekspertizi Nasıl Yapılır?
Whatsapp İnternet veya posta aracılığıyla göndereceğiniz fotoğraflara bakarak eseriniz için bir ön değerlendirme yapabilmekteyiz. Ön değerlendirmeden iyi bir netice çıktığı takdirde, eserin kendisini mutlaka görmemiz gerekmektedir.
Koleksiyoncuların ve sahip oldukları tabloları değerlendirmek isteyen kişilerin sıklıkla uğradığı alışveriş noktalarıdır. Antika tablo koleksiyonu çok istisnai bir hobidir. Kimi insanlar için bu toplama ve saklama aktivitesi eğlenceli bir terapi gibidir.Ekspertiz
Ancak bazen taşınma, muhafaza edememe endişesi, nakit ihtiyacı ve benzeri düşüncelerden ötürü antika ürün ve özellikle yağlı boya tablo gibi eserlere sahip olanlar, bu ürünleri satışa çıkarmak zorunda kalabiliyorlar.